Skip to the main content.

1 minuutin lukuaika

Ammattiosaaminen on korvaamatonta

Featured Image

Koko yhteiskuntamme toimivuus lepää ammattiosaajien harteilla, joten ammattiosaamisen vetovoiman palauttaminen on akuutti ja äärimmäisen tärkeä tehtävä. Me emme pärjää ilman ammatillisen koulutuksen saaneita ihmisiä ja on aika herätä siihen, että heidän lukumääränsä on hälyttävällä tasolla.

Elinkeinoelämän Keskusliitto EK on tuomassa yhteiskunnallisen keskustelun pääteemoihin huolta ammattiosaajien saatavuudesta ja riittävyydestä. Keskustelun herättämisen tueksi luotiin "Ihmistä tarvitaan aina"-kampanja, jossa yhdessä toimialaliittojen, koulutusalan toimijoiden sekä aktiivisten yritysten kanssa nostetaan esiin ihmisiä tärkeiden ammattien takana. Me Folkalla lähdimme tietysti innolla mukaan, ovathan ammattiosaajat meille oman toimintamme edellytys.

Ihmistä tarvitaan aina-kampanja on syntynyt tarpeesta nostaa esiin sitä, miten merkityksellistä ammattiosaaminen yhteiskunnassa on. Maailma muuttuu, mutta me tarvitsemme jatkossakin taloja, palveluja, ruokaa, laivoja, koneita ja hoitajan huolenpitoa. Osaajia, ammattilaisia. Ihmisiä.  

Tulevaisuutta on vaikea ennustaa. Hankittu ammattitaito ei kuitenkaan koskaan mene hukkaan, vaan se kehittyy ja jalostuu, toi tulevaisuus eteen mitä tahansa. Yhdessä Elinkeinoelämän Keskusliiton kanssa haluamme nostaa esiin nuoria ammattiin valmistuvia, uran vaihtajia, kokeneita konkareita, maahanmuuttajia - ihmisiä jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä oli keli mikä tahansa. Emme pärjäisi päivääkään ilman heitä!


Lue lisää kampanjasta sekä sen tavoitteista ihmistatarvitaanaina.fi. 

Folka on mukana Megarekry-tapahtumassa Vantaalla 28.9.2023

1 min luettu

Folka on mukana Megarekry-tapahtumassa Vantaalla 28.9.2023

Folka on tänäkin vuonna mukana Megarekry-tapahtumassa, tervetuloa mukaan torstaina 28.9.2023 klo 10-15 !

Read more
Henkilöstöala jatkaa kasvuaan - uusinta uutta ovat PEO-palvelut

1 min luettu

Henkilöstöala jatkaa kasvuaan - uusinta uutta ovat PEO-palvelut

Vuoden 2023 alkupuolella henkilöstöala on yhä pitkään jatkuneessa nosteessa. Henkilöstöalan palveluiden TOP20-listan yritysten liikevaihdon arvo oli...

Read more
Varmista itsellesi kesätyöt ja -työntekijät nyt!

1 min luettu

Varmista itsellesi kesätyöt ja -työntekijät nyt!

Ethän jätä kriittisiä päätöksiä liian myöhäiseksi? Vaikka auringonsäteet jo lämmittävät, saattaa varsinainen kesä näin helmi-maaliskuun vaihteessa...

Read more