Skip to the main content.

Mitä on vuokratyö?

Henkilöstövuokraus tarjoaa mahdollisuuksia useilla toimialoilla ja joustoa erilaisiin elämäntilanteisiin

Mitä on vuokratyö?

Vuokratyöntekijäksi Folkalle

 

Henkilöstövuokraus tai vuokratyö, näillä tarkoitetaan samaa asiaa. Henkilöstövuokraus voi vielä olla monelle terminä vieras, mutta se ei oikeastaan eroa perinteisestä työsuhteesta.

Vuokratyö on käytännössä sitä, että työllistävä yritys on eri kuin se yritys, jossa työt fyysisesti tehdään. Työntekijä tekee työsopimuksen henkilöstövuokrausyrityksen - eli vaikkapa meidän- kanssa, mutta itse työ suoritetaan asiakasyrityksen toimitiloissa ja välineillä.

Työnantaja vuokraa työntekijöitä henkilöstövuokrausyrityksestä tekemään työtä aina tarvittaessa. Vuokratyösuhde voi olla kokoaikainen, osa-aikainen, määräaikainen, keikkatyö eli niin sanottu nollatuntisopimus tai toistaiseksi voimassa oleva. Vuokratyösuhteissa noudatetaan aina asiakasyrityksen työehtosopimusta eli TES:iä.

Kenelle vuokratyö sopii?

Vuokratyö sopii kaikille elämäntilanteesta riippumatta. Voit olla esimerkiksi opiskelija, joka haluaa opiskelun ohella työskennellä, nuori, joka etsii ensimmäistä työpaikkaansa tai alanvaihtaja, joka haluaa kerätä monipuolista työkokemusta erilaisista työtehtävistä ilman pitkäaikaisia sitoumuksia.

Nykyaikana myös monet eläkeläiset tekevät vuokratyötä tienatakseen lisäansioita tai halutessaan edelleen osallistua työelämään. Työkokemuksen lisäksi vuokratyö tarjoaa arvokkaita kontakteja ja verkostoja työelämään ja se voi toimia myös ensiaskeleena kohti vakituista työpaikkaa. 

Vuokratyön parhaat puolet

Vuokratyöpaikat ovat monesti niin sanottuja matalan kynnyksen työpaikkoja, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että vuokratyöpaikkoihin ei välttämättä tarvita aiempaa työkokemusta vaan tärkeämpää on oma asenne ja halukkuus työllistyä. Vuokratyöhön työllistyminen on myös todella nopea prosessi, mikäli kaipaat pikaisesti töitä. Nopeimmillaan Folkalaiset työllistyvät asiakasyritykseen noin viikossa työhakemuksen lähettämisen jälkeen.

Vuokratyön paras puoli on joustavuus. Voit itse valita työvuorot omaan arkeesi sopivaksi ja päättää missä asiakasyrityksissä työskentelet milloinkin. Pääset kokeilemaan eri aloja ja työpaikkoja ja keikkatyöläisenä voitkin olla yhtenä päivänä lastenhoitajan sijaisena päiväkodissa ja seuraavana varastotyöntekijänä logistiikka-alalla, valinta on sinun.

Lue lisää: Miksi tulla vuokratyöntekijäksi Folkalle?

Kuka on vuokratyöntekijän esihenkilö?

Meillä vuokratyöntekijän esihenkilönä toimii aina nimetty Folkan HR-konsultti. Vuokratyö on ihan tavallinen työsuhde, työsopimus solmitaan meidän kanssamme ja me maksamme palkan. Varsinainen työ tehdään kuitenkin asiakkaamme tiloissa, joten työnjohdollinen vastuu on asiakkaillamme. 

Lue lisää: Konsultin ja vuokratyöntekijän yhteydenpito

Katso avoimet työpaikat

Toimialamme