1 minuutin lukuaika

Miten valmistautua kesätyöhaastatteluun?

Featured Image

Kesätyöt ovat usein työuran ensimmäinen etappi, eikä kokemusta työhaastatteluista ole vielä ehtinyt välttämättä kertyä. Mikäli haastatteluun valmistautuminen tuntuu jännittävältä, ei hätää – ota tästä haltuun vinkit, joiden avulla hoidat homman kotiin!

Työhaastattelija ei odota sinulta kymmenen vuoden kokemusta ja viimeisen päälle hiottua CV:tä, vaan niin kliseeltä kuin se kuulostaakin, asenne ratkaisee! Positiivinen meininki ja avoin suhtautuminen tuleviin työtehtäviin ovat se, mitä haastattelija ensi sijassa toivoo. Kesätyöt voivat poikia pitkiäkin työsuhteita ja mikä parasta – elinikäisiä kavereita. Työ ei ole pelkkää hampaat irvessä puurtamista vaan työpaikalla saa pitää myös hauskaa. Mukavassa työporukassa viettää kauniita kesäpäiviä mielellään ja siitä vieläpä maksetaan.

Kun tulet kesätyöhaastatteluun, ole siis täysin oma itsesi. Pieni jännitys kuuluu asiaan, se kertoo että olet työpaikan haussa tosissasi. Meillä Folkalla haastattelijat ovat taatusti helposti lähestyttäviä ja mukavia, muista että yhteinen tavoitteenne on löytää sinulle parhaiten sopiva työpaikka.

Kun olet saanut kutsun kesätyöhaastatteluun, valmistaudu vastaamaan ainakin seuraaviin kysymyksiin:

  • Millainen koulutustausta sinulla on? Kerro, mitä olet ehtinyt tähän mennessä opiskella ja mihin alalle tai tehtäviin haluaisit tulevaisuudessa suuntautua.
  • Miksi haluat hakea juuri tätä kesätyötä? Motivaatio haettua työtehtävää kohtaan on se, mitä haastattelija arvostaa. Perustele, miksi juuri tämä työ vastaa omia kiinnostuksenkohteitasi sekä osaamistasi.
  • Onko sinulla aiempaa työkokemusta? Mikäli varsinaista työkokemusta ei ole, kerro mitä olet oppinut vaikkapa harrastustesi kautta. Tai jos haet töitä lastenhoidon parista, on kokemus pikkusisarusten hoitamisesta iso plussa! 
  • Mitä taitoja ja vahvuuksia sinulla on, jotka soveltuvat tähän työhön? Mainitse vahvuuksia, jotka ovat relevantteja haettavaan työpaikkaan . Esimerkiksi, jos haet vaikkapa myyntityöpaikkaa, voit mainita kommunikointitaitosi ja kykysi saada asiakkaat innostumaan tuotteista
  • Kuinka selviydyt itsenäisesti tehtävistä? Mitä teet, jos töissä tulee eteen haasteita? 
  • Onko sinulla kysymyksiä tähän työhön/yritykseen liittyen? Mikäli tähän tuntuu vaikealta keksiä vastausta, kannattaa lukea vinkkimme mitä kysyä työnhakijana työhaastattelussa?

Vastaa kysymyksiin rehellisesti, sillä oikeita tai vääriä vastauksia harvoin on. Haastattelun tarkoitus ei ole olla kolmannen asteen kuulustelu, vaan molemminpuolinen tutustuminen. Haastattelija on sinun puolellasi!

Tutustu kesätyöpaikkoihimme tai jätä meille avoin hakemus! Etsimme työntekijöitä jatkuvasti, sillä paikkoja aukeaa koko ajan lisää. 

Miten aloittaa työhakemus – viisi varmaa vinkkiä

Työhakemuksen ensimmäiset lauseet ovat ehkäpä ne kriittisimmät, sillä kiinnostus on herätettävä heti ja vakuutettava rekrytoija jatkamaan lukemista....

Read more

20 Yleisintä työhaastattelukysymystä – ja miten vastata niihin?

Olet varmasti huomannut, että työhaastatteluissa toistuvat usein samat kysymykset. Tiettyjen työhaastattelukysymysten toistuvuus työhaastatteluissa...

Read more