Skip to the main content.

1 minuutin lukuaika

Hallivuori Works, tilauskonepaja

Featured Image

Hallivuori Works on salolainen tilauskonepaja, joka tuottaa pääasiassa erilaisia osia ja tuote-eriä teollisuuden käyttöön.

 

¨Aluksi ajatus oli tarjota monimutkaisten yksittäiskappaleiden koneistusta, korjauskoneistuksia ja muita erikoistöitä, mutta tarjonta on laajentunut teollisuuden alihankintakoneistuksen tekemiseen. Silti töitä tehdään edelleen mielellään myös yksityisasiakkaille.¨                      

Samuli Hallivuori, Hallivuori Worksin perustaja.

 

Akuutti rekrytointitarve

Yrityksen kasvaessa ja laajentuessa lisääntyi myös rekrytointitarve ja akuuteimmillaan lisätyövoiman tarve oli viime kesäkuussa. Hallivuori Worksin toimistosihteeri Laura Koivurannalle rekrytointi ei ollut entuudestaan tuttua, joten hän alkoi etsiä tietoa työntekijöiden rekrytoinnista ja työhakemusilmoitusten tekemisestä. Laura huomasi pian, että rekrytointi on haastavaa ja vie paljon yrityksen aikaa ja resursseja.

 

Ulkoistamispäätös oli helppo

Päätös rekrytointiprosessin ulkoistamisesta oli loppujen lopuksi helppo. Laura etsi tietoa eri henkilöstönvuokrausyrityksistä ja pyysi tarjouspyyntöjä useammalta yritykseltä. Folka valikoitui yhteistyökumppaniksi loistavan viestinnän, ammattitaitoisen otteen ja helpon lähestyttävyytensä vuoksi. Laura koki, että Folka oli heille myös sopivankokoinen yhteistyöyritys; olimme kiinnostuneet työskentelemään myös PK-yritysten kanssa.

 

Nopea prosessi

Yhteistyö Folkan kanssa alkoi rekrytointitarpeiden kartoituksella. Kartoituksessa käytiin läpi työnantajan toiveet, rekrytoinnin kiireellisyys sekä mietittiin yhdessä työnhakuilmoituksen sanamuotoja. Kartoituksen jälkeen asiat lähtivät rullaamaan nopeasti ja vain 2 viikkoa myöhemmin Hallivuori Worksilla oli haastattelussa 3 metallialan tuotantotyöntekijää, jotka kaikki työllistyivät heti. Prosessin nopeudesta kertoo sekin, että ensimmäinen tuotantotyöntekijöistä aloitti työnsä vain kolme viikkoa ensimmäisen yhteydenoton jälkeen.

 

Sujuva yhteistyö

Laura kiitteleekin, että Folkan kanssa tehdyssä yhteistyössä parasta on ollut yhteydenpidon helppous ja henkilökohtainen palvelu, nopea reagointi ja oman yhteyshenkilön kanssa asiointi. ¨Sarilta saa aina nopeasti apua ja ammattitaitoisia neuvoja¨.

Henkilöstönvuokrausta Laura suositteleekin erityisesti juuri nopeaa kasvua tavoitteleville yrityksille; kun henkilöstökulujen hallinta ja rekrytointiprosessi on ulkoistettu, voi yritys keskittyä täysin omaan tekemiseensä.

 

Henkilöstövuokrauksen edut PK-yritykselle:

  • Rekrytoinnin helppous
  • Nopeasti osaavaa työvoimaa eri tarpeisiin
  • Palkkahallinnon ulkoistaminen
  • Riskien minimointi
  • Omaan ydintekemiseen keskittyminen

Kaikilla Folkan kautta rekrytoiduilla työntekijöillä on tällä hetkellä määräaikainen 6kk työsopimus Hallivuori Worksin kanssa. ¨Kiitos onnistuneesta yhteistyöstä kuuluu tekijöille, jotka haluavat työllistyä meidän kauttamme. Hyville tyypeille löytyy aina töitä¨. 

Joutjärven Palloilukeskus - Yhteistyössä on voimaa

2 min luettu

Joutjärven Palloilukeskus - Yhteistyössä on voimaa

Lahtelainen Joutjärven Palloilukeskus ja Folka ovat tehneet yhteistyötä noin kaksi vuotta. Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun Palloilukeskuksen...

Read more
Hallivuori Works, tilauskonepaja

1 min luettu

Hallivuori Works, tilauskonepaja

Hallivuori Works on salolainen tilauskonepaja, joka tuottaa pääasiassa erilaisia osia ja tuote-eriä teollisuuden käyttöön.

Read more