Skip to the main content.

1 minuutin lukuaika

Yhteydenpito vuokratyöntekijän ja Folkan välillä

Featured Image

Kuka toimii vuokratyöntekijän esimiehenä? Mistä saan apua, jos töissä tulee eteen uusia tilanteita tai ongelmia? Mikäli vuokratyö ei ole entuudestaan tuttu konsepti, voi mieleen nousta vaikkapa edellisen kaltaisia kysymyksiä.

Vuokratyöntekijän esimiehenä toimii aina nimetty Folkan HR-konsultti. Vuokratyö on ihan tavallinen työsuhde, työsopimus solmitaan meidän kanssamme ja me maksamme palkan. Varsinainen työ tehdään kuitenkin asiakkaamme tiloissa, joten työnjohdollinen vastuu on asiakkaillamme. 

HR-konsultti esimiehenä

Lahden toimipisteen HR-konsultillamme Katja Risulla on pitkä kokemus henkilöstöpalvelualalla ja vuokratyöntekijöiden esimiehenä toimimisesta.

” Meidän konsulttien yhtenä tehtävänämme on välillä kuulostella, miten työssä menee ja mitä työntekijälle ylipäätään kuuluu, vaikka työ tehdäänkin asiakkaillamme. Koen tosi tärkeäksi, että yhteys työntekijään on olemassa”, Katja sanoo.

Katjalle on tärkeää olla helposti lähestyttävä esimies ja hän pitää läheisiä suhteita niin työntekijöihin kuin asiakkaisiin suuressa arvossa.

”Osa työntekijöistä haluaa keskustella ihan vaan siitä, miten työssä menee, millaiset työkaverit ja työnjohto heillä on. Osa taas haluaa jutella vaikkapa kotiasioista, enemmän omasta elämästään ja tulevaisuuden suunnitelmista koulu- ja työelämässä. Osalle riittää vaikka tekstiviesti silloin tällöin”, kertoo Katja yhteydenpidostaan työntekijöihinsä.

Työntekijänämme voit olla yhteydessä meihin matalalla kynnyksellä, lisäksi sinulla on mukavat työkaverit ja työpaikan yhteyshenkilömme apuna.

Keikkatyöntekijänä Filmtownilla

Pääsimme kurkkaamaan kulissien taakse, kun Katja kävi moikkaamassa työntekijäänsä Elinaa, joka on juuri aloittanut työt Lahden Filmtownissa keikkatyöntekijänä. Elina ja Katja juttelivat mm. alun jännityksestä uudessa paikassa ( kaikkia jännittää uudessa työssä!) sekä asiakaspalvelusta ja sen tärkeydestä.

Erityisen tärkeänä kohderyhmänä mainittiin karkkipäivän karkkeihin rahaa saaneet lapset, joille on suuri asia päästä valitsemaan itse karkkinsa ja maksamaan ne 😊. Suuri asia pienelle ihmiselle, monella meistä lienee omia muistoja ensimmäisistä karkkiostoksista ihan omalla rahalla.

Asiaan kuuluvan alkujännityksen jälkeen Elina on viihtynyt asiakaspalvelutehtävissä hyvin ja perehdytyksen jälkeen hän vastasikin jo omasta vuorostaan. Kun eteen tulee tilanteita, joissa kokee ettei vielä hallitse tai muista kaikkea, on apua aina saatavilla. Lahden myymävastaava Laura sekä työkaverit ympäri Suomen ovat iso tuki ja tottakai me Folkalla autamme työsuhteeseen liittyvissä asioissa.

Elina kokee keikkatyön hänen elämäntilanteelleen sopivaksi, kun opiskelutkin ovat pian alkamassa. Töiden saanti oli hänelle tärkeää ja hän aikoo jatkaa keikkatöitä opintojen ohessa. Alla olevassa kuvassa työntekijämme Elina (vasemmalla) ja Katja ovat karkkiostoksilla Lahden Filmtownissa.

Elina Marttila ja Katja Risu

Keikkatyö onkin erinomainen tapa rahoittaa opintoja tai saada lisätuloja, sekä arvokasta työkokemusta ylipäätään. Vuokratyö on joustava tapa työskennellä, sillä voit sovittaa työvuorot elämäntilanteesi mukaan. Vuokratyö ei kuitenkaan ole pelkkää keikka- tai osa-aikatyötä, sillä vuokratyöntekijänä voi työskennellä myös kokoaikaisesti. 

Kiinnostaako sinua työllistyä meille tai jutella tarjolla olevista työmahdollisuuksista? 

Ota meihin yhteyttä!

Työntekijän vuosilomat ja lomarahat

2 min luettu

Työntekijän vuosilomat ja lomarahat

Suomessa vuosilomalla on erityinen merkitys työntekijöille. Se on aika, jolloin voi irrottautua arjen kiireistä ja antaa itselleen tilaa levätä,...

Read more
Kerro jotain itsestäsi – miten vastata työhaastattelun vakiokysymykseen?

2 min luettu

Kerro jotain itsestäsi – miten vastata työhaastattelun vakiokysymykseen?

Miksi haastateltavaa pyydetään heti alkuun kertomaan jotain valinnaista itsestään?

Read more
Näin erotut työnhaussa – 5 vinkkiä!

2 min luettu

Näin erotut työnhaussa – 5 vinkkiä!

Mikä on työnhaussa vaikeinta? Varmastikin se, että pääsee läpi suppilon ensimmäisestä vaiheesta ja onnistuu vakuuttamaan rekrytoivan tahon omasta...

Read more