1 minuutin lukuaika

Yhteydenpito vuokratyöntekijän ja Folkan välillä

Featured Image

Kuka toimii vuokratyöntekijän esimiehenä? Mistä saan apua, jos töissä tulee eteen uusia tilanteita tai ongelmia? Mikäli vuokratyö ei ole entuudestaan tuttu konsepti, voi mieleen nousta vaikkapa edellisen kaltaisia kysymyksiä.

Vuokratyöntekijän esimiehenä toimii aina nimetty Folkan HR-konsultti. Vuokratyö on ihan tavallinen työsuhde, työsopimus solmitaan meidän kanssamme ja me maksamme palkan. Varsinainen työ tehdään kuitenkin asiakkaamme tiloissa, joten työnjohdollinen vastuu on asiakkaillamme. 

HR-konsultti esimiehenä

Lahden toimipisteen HR-konsultillamme Katja Risulla on pitkä kokemus henkilöstöpalvelualalla ja vuokratyöntekijöiden esimiehenä toimimisesta.

” Meidän konsulttien yhtenä tehtävänämme on välillä kuulostella, miten työssä menee ja mitä työntekijälle ylipäätään kuuluu, vaikka työ tehdäänkin asiakkaillamme. Koen tosi tärkeäksi, että yhteys työntekijään on olemassa”, Katja sanoo.

Katjalle on tärkeää olla helposti lähestyttävä esimies ja hän pitää läheisiä suhteita niin työntekijöihin kuin asiakkaisiin suuressa arvossa.

”Osa työntekijöistä haluaa keskustella ihan vaan siitä, miten työssä menee, millaiset työkaverit ja työnjohto heillä on. Osa taas haluaa jutella vaikkapa kotiasioista, enemmän omasta elämästään ja tulevaisuuden suunnitelmista koulu- ja työelämässä. Osalle riittää vaikka tekstiviesti silloin tällöin”, kertoo Katja yhteydenpidostaan työntekijöihinsä.

Työntekijänämme voit olla yhteydessä meihin matalalla kynnyksellä, lisäksi sinulla on mukavat työkaverit ja työpaikan yhteyshenkilömme apuna.

Keikkatyöntekijänä Filmtownilla

Pääsimme kurkkaamaan kulissien taakse, kun Katja kävi moikkaamassa työntekijäänsä Elinaa, joka on juuri aloittanut työt Lahden Filmtownissa keikkatyöntekijänä. Elina ja Katja juttelivat mm. alun jännityksestä uudessa paikassa ( kaikkia jännittää uudessa työssä!) sekä asiakaspalvelusta ja sen tärkeydestä.

Erityisen tärkeänä kohderyhmänä mainittiin karkkipäivän karkkeihin rahaa saaneet lapset, joille on suuri asia päästä valitsemaan itse karkkinsa ja maksamaan ne 😊. Suuri asia pienelle ihmiselle, monella meistä lienee omia muistoja ensimmäisistä karkkiostoksista ihan omalla rahalla.

Asiaan kuuluvan alkujännityksen jälkeen Elina on viihtynyt asiakaspalvelutehtävissä hyvin ja perehdytyksen jälkeen hän vastasikin jo omasta vuorostaan. Kun eteen tulee tilanteita, joissa kokee ettei vielä hallitse tai muista kaikkea, on apua aina saatavilla. Lahden myymävastaava Laura sekä työkaverit ympäri Suomen ovat iso tuki ja tottakai me Folkalla autamme työsuhteeseen liittyvissä asioissa.

Elina kokee keikkatyön hänen elämäntilanteelleen sopivaksi, kun opiskelutkin ovat pian alkamassa. Töiden saanti oli hänelle tärkeää ja hän aikoo jatkaa keikkatöitä opintojen ohessa. Alla olevassa kuvassa työntekijämme Elina (vasemmalla) ja Katja ovat karkkiostoksilla Lahden Filmtownissa.

Elina Marttila ja Katja Risu

Keikkatyö onkin erinomainen tapa rahoittaa opintoja tai saada lisätuloja, sekä arvokasta työkokemusta ylipäätään. Vuokratyö on joustava tapa työskennellä, sillä voit sovittaa työvuorot elämäntilanteesi mukaan. Vuokratyö ei kuitenkaan ole pelkkää keikka- tai osa-aikatyötä, sillä vuokratyöntekijänä voi työskennellä myös kokoaikaisesti. 

Kiinnostaako sinua työllistyä meille tai jutella tarjolla olevista työmahdollisuuksista? 

Ota meihin yhteyttä!

Yhteydenpito vuokratyöntekijän ja Folkan välillä

Kuka toimii vuokratyöntekijän esimiehenä? Mistä saan apua, jos töissä tulee eteen uusia tilanteita tai ongelmia? Mikäli vuokratyö ei ole entuudestaan...

Read more

Kesätyöt alaikäisenä – Katso tärkeät ikärajat

Suurin osa kesätyöpaikoista on suunnattu yli 18-vuotiaille, mutta työllistyminen alaikäisenä ei ole lainkaan mahdotonta! Kyselyiden mukaan nuorten...

Read more

Vuokratyöntekijäksi Folkalle – Lue miksi se kannattaa

Hei sinä työntekijä tai töitä hakeva, hyviä uutisia! Monella toimialalla on menossa todelliset työnhakijan markkinat, eli osaajat voivat valita...

Read more