Skip to the main content.

1 minuutin lukuaika

Akseli, lastenhoitaja

Featured Image

Osa-aikainen työ opiskeluiden oheen

Akseli työllistyi Folkalle suoraan lukioikäisenä vuonna 2018. Nuoresta iästä johtuva työkokemuksen puute rajasi alkuun hieman työllistymismahdollisuuksia, mutta hänen odotuksensa olivat kuitenkin realistiset ja asenne ratkaisi. Hän halusi joustavan osa-aikaisen työn ylioppilaskirjoitusten oheen. ”Työllistymisprosessi oli todella nopea. Hakemuksen jälkeen pääsin haastatteluun järkevässä ajassa ja sitten aloitinkin työt pakkasvarastolla Tuusulassa.”

 

Lastenhoitajan keikkatyö on joustavaa

Armeija katkaisi Akselin työsuhteen vuodeksi ja sieltä palattuaan hän halusi tehdä fyysisesti hieman kevyempää työtä. Hän ilmoittautui keikkailevaksi lastenhoitajaksi Folkalle. ”Pidän lapsista ja minulla oli päiväkotiavustajan töistä ennestään jo vähän kokemustakin, niin se tuntui hyvältä idealta.” Lastenhoitajan keikkatyö on hyvin joustavaa ja se onkin helppo yhdistää esimerkiksi opiskeluiden oheen. Työajat ja työskentelyalueen laajuuden voi valita itse, voi tehdä vuoroja useisiin päiväkoteihin ja iltapäiväkerhoihin tai sitten keskittyä vain yhteen toimipisteeseen.

 

Valmiuksia tulevaisuuden työelämään

Akseli opiskelee tällä hetkellä kauppatieteitä ja hänen tulevaisuuden työhaaveensa suuntautuvatkin sille alalle. Päiväkodeissa keikkaillessaan hän on kuitenkin huomannut, että ihmisten kanssa työskentely on hänelle tärkeää ja tulevaisuudessa hän haluaisikin yhdistää nämä kaksi alaa jollain tavalla.

”Folkalla työskennellessä olen saanut valmiuksia toimia erilaisten ihmisten kanssa ja erilaisissa työympäristöissä.”

 

Yhdellä työhakemuksella monta työpaikkaa

Parasta Folkalla työskentelyssä on Akselin mielestä monipuolisuus, helppous ja joustavuus.

”Jos haluaa tehdä välillä jotain muuta, niin kaikenlaista työtä löytyy. Esimerkiksi pandemian aikana, kun päiväkotitöitä ei ollut tarjolla, otin vuoroja muista vuokrapaikoista. Ei tarvitse erikseen hakea muualle töihin, täyttää hakemuksia ja päivittää CV:tä. Työnhakeminen on kuitenkin aina aika pitkä prosessi.”

 

Vuokratyötä nuorille

Akseli on itse ollut hyvin aktiivinen ja joustava eri työpaikkojen suhteen. ”Olen tehnyt vuoroja vaihtelevasti pakkasvarastoista päiväkoteihin ja ihmiset ovat näissä paikoissa keskenään todella erilaisia. Olen saanut sopeutumiskykyä ja todella monipuolista työkokemusta. Tämä on avartanut näkemystäni työelämästä yleensäkin.”

Akseli on ollut Folkan palkkalistoilla jo vuosia ja hän suosittelee vuokratyötä muillekin nuorille. Akseli itse on opiskellut koko työssäolon ajan ja hän sanoo, että Folka kulkee eri elämäntilanteissa todella kätevästi mukana.

 

Samu, logistiikan keikkatyöntekijä

2 min luettu

Samu, logistiikan keikkatyöntekijä

Elämäntilanteeseen sopiva keikkatyö Vantaalainen Samu on ollut Folkalla keikkatyöntekijänä vähän yli vuoden. Opiskeluaikoina hän oli ollut...

Read more
Loida, operaattori

2 min luettu

Loida, operaattori

Lomautuksen jälkeen uuteen työhön Loida on alun perin Barcelonasta, Espanjasta kotoisin. ”Olin pitkään kokkina Englannissa ja muutin sieltä 18 vuotta...

Read more
Salla, kaupan ala

2 min luettu

Salla, kaupan ala

Alanvaihdos edessä Kun Salla lähetti hakulomakkeensa meille, hän oli opiskellut vuoden ajan lähihoitajaksi. ”Huomasin kuitenkin, etten erityisesti...

Read more