Skip to the main content.

1 minuutin lukuaika

Salla, kaupan ala

Featured Image

Alanvaihdos edessä

Kun Salla lähetti hakulomakkeensa meille, hän oli opiskellut vuoden ajan lähihoitajaksi.

”Huomasin kuitenkin, etten erityisesti nauttinut opiskelemisesta tai itse alastakaan.” Hän teki päätöksen lopettaa opiskelun ja hakea töitä. Salla oli ollut aiemmin mm. asiakaspalvelutyössä, kaupan alalla ja toimistosihteerinä.

 

Helppo hakemus

Salla näki eräänä myöhäisenä iltana Instagramissa Folkan työpaikkailmoituksen. ”Ilmoituksessa oli linkkinä helppo hakulomake, johon täytin vain perustiedot ja muutaman lauseen aiemmasta työkokemuksesta ja koulutuksesta.”

”Ensin en edes uskonut, että Folkalta otettaisiin yhteyttä, koska hakeminen tuntui jopa liian helpolta ollakseen totta!” Salla nauraa.

 

Henkilöstövuokraus on nykypäivää

”Olin jo unohtanut hakeneeni koko työpaikkaa, kun Folkan Turun alueen myyntipäällikkö soitti minulle.” Vuokratyön tekeminen ei ollut Sallalle ennestään tuttua, mutta hän tiesi, että henkilöstövuokraus on nykypäivää työelämässä. ”Olin alkuun ehkä vähän skeptinen, koska olin kuullut huonoa koko henkilöstövuokrausalasta. Myyntipäällikkö oli kuitenkin todella vakuuttava ja rennon kuuloinen ja hän tsemppasi minua ottamaan vuokratyöpaikan vastaan. Mietin pari tuntia asiaa ja päätin lähteä töihin!”

 

Meistä työntekijöistä välitetään

Sallaa jännitti lähteä uuteen työhön, mutta häntä tsempattiin alkuun ja kannustettiin reippaasti kokeilemaan uusia asioita. ”Parasta Folkalla työskentelyssä on mielestäni muutenkin ollut luotettavuus ja rehellisyys. Yhteydenpito on ollut todella luontevaa ja turvallista. Koen, että minua kohdellaan reilusti ja minusta välitetään.”

 

Vuokratyöntekijästä vakituiseksi

”Aloitin syyskuussa uudessa työssäni K-supermarketissa ja olen ehtinyt jo itseasiassa työllistyä asiakasyrityksen omille kirjoillekin sen jälkeen! Tein alkuun satunnaista keikkatyötä, mutta aika nopeasti he alkoivat tarjoamaan minulle 3-5 täyttä työvuoroa viikossa.”

”Vuokratyönteko toi minulle vakituisen työpaikan. Olen kertonut kaikille läheisilleni, kuinka onnellinen olen siitä, että näin sen työpaikkailmoituksen Instagramissa ja päätin hakea!”

Työssään marketissa Salla tekee kaupan alan päivittäisiä tehtäviä: hyllytystä, verkkokeräilyä, hinnoittelua, saldotarkastuksia, tuotteiden esillepanoa, reklamointia ja tilausten hallintaa. ”Kaupassa pitää olla siistiä ja tavarat mahdollisimman edessä ja runsaasti hyllyissä, jotta ostaminen on helppoa asiakkaalle.” Salla on omien sanojensa mukaan päässyt työpaikalla nopeasti sisälle työporukkaan ja itse työhön.

"Olen valtavan tyytyväinen, että omaan työnkuvaani on sisällytetty paljon muutakin kuin hyllytystä. Minulle annetaan mahdollisuus kokeilla ja oppia uutta!"

 

Helppo työllistyminen

”Työllistymisprosessi oli niin äärimmäisen helppo, että tuntuu kuin minua olisi melkein kotoa tultu hakemaan töihin!” Vuokratyökokemus Folkalla on ollut Sallan mielestä muutenkin antoisa.

”Tämä kokemus on luonut uskoa itseeni, omaan osaamiseeni ja siihen, että kyllä niitä töitä löytyy. On ollut lottovoitto työllistyä teidän kauttanne.”

Salla sanoo, että hänen sisällään on aina asustanut ”pieni kaupantäti”. "Jo lapsena halusin aina leikkiä kauppaa, vaikka kavereiden mielestä se oli ihan tyhmää.” Salla nauraa. Tulevaisuuden haaveena onkin jäädä kaupan alalle. Tehdä monipuolisesti alan töitä ja päätyä vaikka osastovastaavaksi jossain vaiheessa.  

 

Samu, logistiikan keikkatyöntekijä

2 min luettu

Samu, logistiikan keikkatyöntekijä

Elämäntilanteeseen sopiva keikkatyö Vantaalainen Samu on ollut Folkalla keikkatyöntekijänä vähän yli vuoden. Opiskeluaikoina hän oli ollut...

Read more
Loida, operaattori

2 min luettu

Loida, operaattori

Lomautuksen jälkeen uuteen työhön Loida on alun perin Barcelonasta, Espanjasta kotoisin. ”Olin pitkään kokkina Englannissa ja muutin sieltä 18 vuotta...

Read more
Salla, kaupan ala

2 min luettu

Salla, kaupan ala

Alanvaihdos edessä Kun Salla lähetti hakulomakkeensa meille, hän oli opiskellut vuoden ajan lähihoitajaksi. ”Huomasin kuitenkin, etten erityisesti...

Read more