1 minuutin lukuaika

Loida, operaattori

Featured Image

Lomautuksen jälkeen uuteen työhön

Loida on alun perin Barcelonasta, Espanjasta kotoisin. ”Olin pitkään kokkina Englannissa ja muutin sieltä 18 vuotta sitten Suomeen. Minulla on ravintola-alalta kaiken kaikkiaan 28 vuotta työkokemusta.” Loida työskenteli keittiömestarina Suomessa, kun hänet yllättäen lomautettiin koronapandemian vuoksi.

”Tuli tilanne, että piti keksiä jotain muuta työtä ja päätin lähteä opiskelemaan operaattoriksi.” Operaattoriksi kutsutaan tuotannossa työskentelevää henkilöä, joka huolehtii tietokoneajojen käynnistämisestä määräaikoina.Opiskelin puoli vuotta ja sen jälkeen pääsin työharjoitteluun, jonka kautta työllistyinkin samaan yritykseen hetkeksi.”

 

Vakituinen työsopimus

Määräaikaisen työsopimuksen päätyttyä Loida haki Folkan suorarekrytointihaun kautta Okmeticille. ”Löysin tämän työpaikan TE-toimiston sivuilta. Halusin Okmeticille töihin, koska se on todella mielenkiintoinen ja iso firma.”

”Hakuprosessi meni tosi hyvin, tiesin koko ajan missä vaiheessa mennään ja mitä seuraavaksi tapahtuu. Ensin minut alkuhaastateltiin Folkalla ja sitten Okmeticilla. Olen todella iloinen siitä, miten sujuvasti kaikki eteni. Sain Okmeticilta vakituisen työsopimuksen. Haluan oppia jatkuvasti uutta ja rakentaa uraa yrityksessä.”

 

OKMETIC

Vuonna 1985 perustettu Okmetic on maailman seitsemänneksi suurin piikiekkovalmistaja ja todellinen edelläkävijä alallaan. Yhtiö toimittaa asiakaskohtaisesti räätälöityjä piikiekkoja antureiden sekä erillispuolijohteiden ja analogiapiirien valmistukseen eri puolille maailmaa. Piikiekko toimii alustana erilaisille mikrokomponenteille.

Okmeticin asiakkaiden valmistamat tuotteet päätyvät lukuisiin meitä ympäröiviin loppusovelluksiin kuten esimerkiksi älypuhelimiin, pelikonsoleihin, muihin kannettaviin laitteisiin, autoelektroniikkaan ja lääketieteen sovelluksiin. Lähes jokainen meistä käyttää päivittäin jotain piikiekon mahdollistamaa elektroniikkaa.

 

Joustava vuorotyö

”Okmeticillä työskentelyssä parasta on vuorotyö. Ja työkaverit!” Okmeticilla työskentely tapahtuu vuoroissa; 12 tuntia kaksi päivävuoroa, jonka jälkeen on välivapaa. Sitten 12 tuntia kaksi yövuoroa, joita seuraa viiden päivän pidempi vapaajakso. Kävin juuri lomalla Barcelonassa pitkän vapaan aikana ja huomenna alkaa taas uusi työvuorokierto.”

”Olen tottunut rytmiin ja työvuorot kuluvat nopeasti, kun on paljon tekemistä. Opin joka päivä jotain uutta ja työtehtävät ovat mukavan vaihtelevia.”

 

Samu, logistiikan keikkatyöntekijä

Elämäntilanteeseen sopiva keikkatyö

Vantaalainen Samu on ollut Folkalla keikkatyöntekijänä vähän yli vuoden. Opiskeluaikoina hän oli ollut...

Read more

Loida, operaattori

Lomautuksen jälkeen uuteen työhön

Loida on alun perin Barcelonasta, Espanjasta kotoisin. ”Olin pitkään kokkina Englannissa ja muutin sieltä 18 vuotta...

Read more

Salla, kaupan ala

Alanvaihdos edessä

Kun Salla lähetti hakulomakkeensa meille, hän oli opiskellut vuoden ajan lähihoitajaksi.

”Huomasin kuitenkin, etten erityisesti...

Read more