Skip to the main content.

1 minuutin lukuaika

Hannu, palo- ja luukkuvahti

Featured Image

Mielenkiintoinen referenssi CV:hen

Hannu jäi eläkkeelle VR:ltä veturinkuljettajan tehtävistä vuonna 2012 vasta 55-vuotiaana. Eläkkeellä ollessaan hän on halunnut pitää itsensä kiireisenä ja on ollut apuna tutuille ja kavereilleen aina kun on ollut jotain talonrakennus- tai vaikka mökinkorjausprojektia meneillään. ”Aina jossain vaiheessa tällaisetkin projektit valitettavasti valmistuvat ja loppuvat” hän naurahtaa. Folkalle hän haki kaverinsa suosituksesta ja lähti takaisin töihin, kun kotona jouten olo alkoi tylsistyttää.

 

Nopea työllistyminen

”Folkalta tuli hyvä työtarjous. Olin toivonut palo- ja luukkuvahdin työtä ja sain haluamani työpaikan ja palkan. Kaikki natsasi kerralla kohdalleen. Tuli nopea lähtö; maanantaina Folkan HR-konsultti soitti ja perjantaina olin jo aamu seitsemältä töissä.”

 

Hyvää työtä

Hannu on ollut Folkan kautta palo- ja luukkuvahtina YPR:llä Kilpilahden Sköldvikin uudella tehtaalla. Palo- ja luukkuvahdin työ ei ollut Hannulle ennestään tuttua, mutta hän oli kuullut muiltakin eläkkeellä olevilta kavereiltaan ja tutuiltaan, että se on hyvää työtä. ”Vahtivuorossa ollessa ei saa tehdä mitään muuta, se on sitä tarkkaa vahtimista.”

 

Mitä tekee palo- ja luukkuvahti?

Palo- ja luukkuvahdin työhön kuuluu valvoa tehtaan huolto- ja kunnossapitotöitä suorittavien henkilöiden työskentelyä ahtaissa ja suljetuissa tiloissa. Huoltotyötä saa suorittaa vain tietyn ajan kerrallaan ja palo- ja luukkuvahdin tehtävänä on pitää huolta, että tätä määrättyä työaikaa ei ylitetä.

 

Itsenäistä ja tarkkaa työtä

Hannu on tottunut itsenäiseen työskentelyyn aiemmassa työelämässä, ja hän osaa suhtautua palo- ja luukkuvahdin työhön asian tarvitsemalla vakavuudella. Puhelimen käyttö työaikana on myös ehdottomasti kiellettyä, koska ajatus ei saa herpaantua hetkeksikään.

 

Palo- ja luukkuvahdilta vaaditaan:

  • Työturvallisuuskortti
  • Tulityökortti
  • Työantajan järjestämä palo- ja luukkuvahtikoulutus
  • Tarkkaavaisuutta
  • Kärsivällisyyttä

 

Varma työnantaja

Hannu on ollut tyytyväinen Folkalla työskentelyyn. ”Ammattitaitoa on tullut lisää, työhönopastus toimii, palkka on hyvä ja se on aina tullut ajallaan. Folka on varma työnantaja ja kaikki on muutenkin mennyt juuri niin kuin on sovittu.” Vaikka virallisesti eläkkeellä olevalla Hannulla ei olekaan enää suurempia tulevaisuuden työhaaveita, hänellä riittää virtaa vielä palo- ja luukkuvahdin hommiin.

”Onhan tämä työ myös todella mielenkiintoinen referenssi CV:hen.”

 

Osaamista arvostetaan

Hannun viimeisin komennus YPR:llä on juuri päättynyt ja nyt hän aikoo lomailla kuukauden ja keskittyä metsästysharrastukseensa. ”Työkaverit huikkasivat lomalle lähtiessä, että kyllä sä Hannu vielä takaisin tulet!” ”Niin varmaan tulenkin.” Todennäköisesti työt vielä jatkuvatkin, koska Hannu tuntee paikat ja työn, eikä häntä tarvitse enää erikseen kouluttaa. Viimeksi hän pääsi työskentelemään myös tiiminvetäjänä toisen kokeneen työntekijän kanssa, ”vuorottelimme kahden viikon jaksoissa; vapaalla 2 viikkoa ja töissä 2 viikkoa.”

 

Kouluarvosana kiitettävä

”Kaiken kaikkiaan annan tälle työkokemukselle ja Folkalle kouluarvosanan 9,5.”

 

Samu, logistiikan keikkatyöntekijä

2 min luettu

Samu, logistiikan keikkatyöntekijä

Elämäntilanteeseen sopiva keikkatyö Vantaalainen Samu on ollut Folkalla keikkatyöntekijänä vähän yli vuoden. Opiskeluaikoina hän oli ollut...

Read more
Loida, operaattori

2 min luettu

Loida, operaattori

Lomautuksen jälkeen uuteen työhön Loida on alun perin Barcelonasta, Espanjasta kotoisin. ”Olin pitkään kokkina Englannissa ja muutin sieltä 18 vuotta...

Read more
Salla, kaupan ala

2 min luettu

Salla, kaupan ala

Alanvaihdos edessä Kun Salla lähetti hakulomakkeensa meille, hän oli opiskellut vuoden ajan lähihoitajaksi. ”Huomasin kuitenkin, etten erityisesti...

Read more