Skip to the main content.

1 minuutin lukuaika

Olga, kokoonpanija

Featured Image

Suosituksesta töihin

Olga on työskennellyt nyt reilun vuoden kokoonpanijana Suunto Oy:n Vantaan tehtaalla. Olga päätyi Suunnolle ja sitä kautta Folkalle vuokratyösuhteeseen kaverinsa suosituksesta. Suunnolla työskennellyt ystävä kehui tehtaan työilmapiiriä ja vinkkasi, että heillä on tällä hetkellä useita avoimia työpaikkoja haettavana. Olga oli etsinyt toimistotöitä, mutta koulutuksen puuttuessa hän päätti hakea myös kokoonpanotyötä.

Tiesitkö muuten, että meiltä saat 150€ vinkkipalkkion uuteen rekrytointiin johtaneesta suosituksesta?

 

Kattava perehdytys

Kolme viikkoa myöhemmin Olga astui ensimmäistä kertaa sisään Suunnon tehtaalle.

”Paikka oli alkuun pelottava ja iso ja ensimmäinen fiilis oli, että apua osaankohan tehdä täällä mitään? Loppujen lopuksi perehdytys oli kuitenkin todella kattava ja opin hyvin.”

Perehdytys tapahtui osastoittain ja Olga onkin päässyt kuluneen vuoden aikana tekemään vaihtelevasti kasaamista, pakkausta ja esikokoonpanoa. ”Työssä ei pääse tylsistymään, kun saa vaihdella osastoja.” Tällä hetkellä Olgan tehtävänä on laittaa valmiisiin kellotauluihin hihnat paikoilleen ja pakata ne myyntilaatikoihin. 

 

Hyvä työilmapiiri

”Kellot eivät olleet minulle aiemmin erityisen tuttuja ja olen oppinut kokoonpanotyöstäkin paljon. Keskittymiskyky on kasvanut pikkutarkassa työssä valtavasti.” ”Olen ollut ennen vähän suurpiirteinen”, hän sanoo ja nauraa. Parasta Suunnolla työskentelyssä on työilmapiiri, ystävälliset ihmiset ja kollegat.

”Töitä saa tehdä omaan tahtiin, kunhan pääsee päiväkohtaiseen tavoitteeseen. Muutenkin ollaan joustavia puolin ja toisin. Kun työpaikalla viihtyy, niin itse työkin sujuu hyvin.”

 

Yksi työpaikka vai useita?

Olga on tällä hetkellä tyytyväinen vuokratyösopimukseensa Folkan kanssa, mutta hän toivoisi tulevaisuudessa työllistyvänsä yrityksen kirjoille suoraan. ”Toimistotyö olisi ihanteellinen, mutta jos Suunto tarjoaisi vakituista työpaikkaa kokoonpanossa niin ottaisin sen ehdottomasti vastaan!” Osa vuokratyösuhteissa olevista työntekijöistä haluaa tehdä keikkatyötä ja satunnaisia vuoroja useampaan yritykseen, mutta Olga on henkilökohtaisesti nauttinut siitä, että on saanut olla yksinomaan Suunnolla. 

 

Räätälöi vuokratyö oman näköiseksi:
  • Joustava aloitusajankohta. Voit useimmiten aloittaa työt joko heti, tai sinulle sopivana ajankohtana. 
  • Sinä päätät. Voit valita haluatko tehdä keikkatyötä useissa kohteissa vai otatko vuoroja vain yhdestä tietystä yrityksestä.
  • Kokeile uusia aloja. Vuokratyö on hyvä tapa saada työkokemusta monilta eri aloilta.

Folkalla työskentely on ollut Olgan mielestä kaiken kaikkiaan hyvä kokemus.

”Tottakai alkuun vähän jännitti osaanko kasata kelloja, mutta kaikki on mennyt hyvin loppujen lopuksi. Työ ei ollutkaan niin vaikeaa kuin aluksi kuvittelin. Olen suositellut Folkaa ja Suuntoa työpaikkoina muillekin. Kysymyksiin vastataan Folkan puolelta todella nopeasti; koskaan ei tarvitse odotella ja hommat hoituvat aina.”

 

Samu, logistiikan keikkatyöntekijä

2 min luettu

Samu, logistiikan keikkatyöntekijä

Elämäntilanteeseen sopiva keikkatyö Vantaalainen Samu on ollut Folkalla keikkatyöntekijänä vähän yli vuoden. Opiskeluaikoina hän oli ollut...

Read more
Loida, operaattori

2 min luettu

Loida, operaattori

Lomautuksen jälkeen uuteen työhön Loida on alun perin Barcelonasta, Espanjasta kotoisin. ”Olin pitkään kokkina Englannissa ja muutin sieltä 18 vuotta...

Read more
Salla, kaupan ala

2 min luettu

Salla, kaupan ala

Alanvaihdos edessä Kun Salla lähetti hakulomakkeensa meille, hän oli opiskellut vuoden ajan lähihoitajaksi. ”Huomasin kuitenkin, etten erityisesti...

Read more