2 minuutin lukuaika

Sari, lastenhoitaja

Featured Image

Lisätuloja ja rytmiä elämään

Sari on työskennellyt ilmailualalla samalla työnantajalla vuodesta 1995 saakka. Nykyisen pandemiatilanteen vuoksi hän on ollut vakituisesta työstään lomautettuna jo kohta 1,5 vuotta. Sari kaipasi arkeensa rytmiä ja ryhtiä ja hyvän ystävänsä suosituksesta hän otti yhteyttä Folkaan. Hän oli kiinnostunut lastenhoitajan keikkatyöstä ja työhaastattelun jälkeen hänellä olikin jo työsopimus takataskussa.

 

Haluan työskennellä ihmisten kanssa

Sari sanoo olevansa ihmis-ihminen ja hyvin asiakaspalveluhenkinen. Hänelle on tärkeää päästä työssään vuorovaikuttamaan ja kansainväliset lentomatkustajat ovat nyt väliaikaisesti vaihtuneet pieniin päiväkotimatkustajiin. ”Nämä pienet tyypit ovat nyt minun työtiimini.”

”Minulle on tarjottu monenlaisia keikkatöitä, mutta koen, että esimerkiksi varastotyössä hyllyttäjänä minun ihmistaitoni menisivät hukkaan. Siksi olen keskittynyt pelkästään tuuraamaan lastenhoitajia päiväkodeissa.”

 

Lastenhoitotyön etuja

”Olen ollut saksan- ja ruotsinkielisissä päiväkodeissa, joten olen päässyt tässä työssä myös ylläpitämään ja kehittämään kielitaitoanikin. Saksan kieli on nyt jopa vahvempi kuin ennen!” Sarin tytär on myös valmistumassa samalle alalle ja hän sanoo, että on ollut mielenkiintoista päästä kurkistamaan hänenkin tulevaan työelämäänsä syvällisemmin. Sari on saanut myös paljon vertaistukea tyttäreltään, ja he ovat yhdessä sparranneet toinen toistaan.

”Lasten kanssa tulee ulkoiltua vähintään neljä tuntia päivän aikana, joten tällä työllä on ollut positiivinen vaikutus terveyteenkin; uni on paljon syvempää ja saan raitista ilmaa ja liikuntaa päivän aikana enemmän kuin normaalisti.”

 

Antoisa työ

Sari on tutustunut työssään uusiin ihmisiin, niin pieniin kuin isoihinkin, ja hän on tullut päiväkotien vakituisen henkilökunnan kanssa hyvin toimeen. ”Lapset ovat ihan mielettömän ihania tyyppejä ja niin pienestä onnellisia. He ovat hauskoja ja kohtaamiset heidän kanssaan ovat antoisia.” ”Välillä lapset kysyvät päivän päätteeksi, että olethan täällä ensi viikollakin ja tuntuu pahalta sanoa, että en välttämättä ole. Lapset muistavat ja tunnistavat minut vielä pitkänkin ajan jälkeen.”

 

Käyttäjäystävällinen Likellä-sovellus

Parasta Personalhusetilla työskentelyssä on Sarin mielestä itsenäisyys. Hän kokee, että häneen luotetaan työntekijänä ja hän on vapaa päättämään itse, milloin, miten ja missä tekee töitä. Personalhusetilla on käytössä oma Likellä-sovellus, jonka kautta keikkatyöntekijöille tarjotaan vuoroja.

 

”Sovellus on todella hyvä, siitä isoa plussaa teille! Nappaan Likellä sovelluksesta keikan ja menen tekemään sen. Jos päiväkoti ei ole tuttu, appi avaa jopa Google Maps:n osoitteen perusteella, ja sieltä näen suoraan ajo-ohjeet ja matkan keston työpaikalle. Työpäivän jälkeen kirjaudun taas järjestelmään, kuittaan vuoron tehdyksi ja sen jälkeen palkka tulee niin kuin kuuluukin. Todella vaivatonta ja käyttäjäystävällistä!”

 

 

Yhdessä työelämässä

Henkilöstönvuorausyritykselle työskenteleminen ei ollut Sarille ennestään tuttua, mutta hän lähti luottavaisin mielin uuteen kokemukseen mukaan. Folka vaikutti raikkaalta vaihtoehdolta kilpailijoihin nähden ja HR-konsultit ovat olleet hänen sanojensa mukaan mahtavia. ”Aina kun heidän kanssaan juttelee, tulee sellainen olo niin kuin aurinko alkaisi paistamaan.” Sari on saanut voimaannuttavaa palautetta työstään ja hänen mielestään onkin tärkeää, että asiakasyritykseltä saatu palaute saavuttaa myös itse työntekijän.

 

Aion jatkaa keikkatyötä tulevaisuudessakin

Sarin pitäisi palata takaisin ilmailualan töihinsä marraskuussa, mutta hän haluaa silti pysyä myös Folkan palkkalistoilla ja jatkaa keikkatyön tekemistä. ”Lentoemännän työ on epäsäännöllistä ja fyysisesti melko rankkaakin, lastenhoitajan työstä saan rytmiä elämään ja kivoja lisätuloja. Saan olla lasten kanssa tekemisissä ja se on tärkeää.”

  

Mitä lastenhoitajan työ sisältää?

 • Lasten ikä- ja kehitystason mukaista opetusta
 • Kasvatusta ja hoivaa
 • Askartelun ja leikkimisen ohjausta
 • Ulkoilua ja ulkoilun valvomista
 • Auttamista pukeutumisessa
 • Auttamista ruokailussa
 • Lasten hyvinvoinnin seuraamista
 • Sairastuneen lapsen hoidon järjestämistä
 • Lasten erityistarpeiden huomioimista
 • Kanssakäymistä lasten ja heidän vanhempiensa kanssa

 

Mitä lastenhoitajalta vaaditaan?

 • Vuorovaikutus ja yhteistyötaitoja
 • Alan koulutus tai aiempi työkokemus lasten parista
 • Riittävä suomen kielen taito
 • Rikostaustaote  

Kiinnostaako sinua lastenhoitajan työ? Kurkkaa tästä kaikki avoimet varhaiskasvatuksen työpaikat!

Samu, logistiikan keikkatyöntekijä

Elämäntilanteeseen sopiva keikkatyö

Vantaalainen Samu on ollut Folkalla keikkatyöntekijänä vähän yli vuoden. Opiskeluaikoina hän oli ollut...

Read more

Loida, operaattori

Lomautuksen jälkeen uuteen työhön

Loida on alun perin Barcelonasta, Espanjasta kotoisin. ”Olin pitkään kokkina Englannissa ja muutin sieltä 18 vuotta...

Read more

Salla, kaupan ala

Alanvaihdos edessä

Kun Salla lähetti hakulomakkeensa meille, hän oli opiskellut vuoden ajan lähihoitajaksi.

”Huomasin kuitenkin, etten erityisesti...

Read more