Skip to the main content.

1 minuutin lukuaika

Vesa, kirvesmies

Featured Image

Pitkäaikainen vuokratyöntekijä

Monesti kuvitellaan, että henkilöstönvuokrausyrityksen kautta työllistyminen tarkoittaa pelkästään lyhyitä, muutaman viikon tai kuukauden mittaisia työsuhteita. Todellisuudessa hyvä vuokratyöntekijä saattaa työllistyä asiakasyritykseen kauttamme jopa vuosiksi.

Kirvesmies Vesa on yksi Folkan pitkäaikaisimmista vuokratyöntekijöistä; hän on tullut taloon tekemään ensimmäisen työpätkän jo vuonna 2008. ”Se oli sitä aikaa, kun vuokratyövoiman käyttö alkoi yleistyä rakennusalalla ja oli vähän pakkokin siirtyä pois yrityksen omilta palkkalistoilta.”

 

Vuokratyövoiman yleistyminen rakennusalalla

 

Monet rakennusalan yritykset palkkaavat nykyään vuokratyövoimaa joustavuuden vuoksi. Rakennusala on melko suhdanneherkkä, joten joustavan työvoiman käyttö sopii sen tarpeisiin monesti paremmin kuin omien kokoaikaisten työntekijöiden palkkaaminen. Urakan kesto on laskettu tietyllä henkilöstövahvuudella, joten jos yksikin työntekijä puuttuu, hidastuu työtahti merkittävästi. Urakan hidastuminen voi johtaa aikatauluviiveisiin, mitkä tuovat paitsi huonoa mainetta urakoitsijalle, myös mahdollisia sopimussakkoja.

 

Monenlaisia töitä

Vesa on alkuperäiseltä koulutukseltaan venepuuseppä, mutta hän on ollut elämänsä aikana mm. YK:n rauhanturvaajana kolme kertaa; Libanonissa, Makedoniassa ja Golanin ylängöllä. Sen jälkeen vartijana ja autokuskina, kun rakennusalalla ei siihen aikaan ollut töitä.

Hän ei ole koskaan jäänyt työmarkkinoilla tuleen makaamaan, vaan aina tehnyt jotain. Rakennusalalla hän on työskennellyt kirvesmiehenä niin pienissä firmoissa kuin isoissakin. ”Olen ylpeä kirvesmiehen ammattitaidostani. Teen aina töitä omilla työkaluillani, en asiakkaan.”

 

Ammattimiehille on aina kysyntää

Vuonna 2016 Vesa palasi Folkalle. Hän oli sillä hetkellä työttömänä ja sai tekstiviestin, että nyt olisi työtä tarjolla. ”Minulla oli voimassa oleva tulityökortti, työturvallisuuskortti ja kattotyökortti, sekä ennestään vahva ammattitaito ja työkokemus, joten minut palkattiin heti.”

”Jos työt asiakasyrityksessä ovat loppuneet, niin aina on tarjottu uutta paikkaa tilalle. Ammattimiehille on aina kysyntää.”

 

Eläkepäivät karttuvat

Vesa on ollut tyytyväinen Folkalla työskentelyyn. ”Teillä on siellä hyvä henkilökunta töissä ja palkat on tulleet aina ajallaan. Töitä on riittänyt pitkään ja eläkepäivät karttuvat niin kuin missä tahansa muussakin työssä. 2,5 vuotta olisi vielä jäljellä työelämää.”

 

150 € Vinkkipalkkio

Vesa on suositellut Folkaa työpaikkana muillekin ja hänen kauttaan on muutama uusi rekrytointi tullutkin. Folka tarjoaa henkilöstölleen 150 € vinkkipalkkion uuteen rekrytointiin johtaneesta suosituksesta. Hän on myös ehdottanut uusia työmaita Folkan yhteistyökumppaneiksi.

 

Samu, logistiikan keikkatyöntekijä

2 min luettu

Samu, logistiikan keikkatyöntekijä

Elämäntilanteeseen sopiva keikkatyö Vantaalainen Samu on ollut Folkalla keikkatyöntekijänä vähän yli vuoden. Opiskeluaikoina hän oli ollut...

Read more
Loida, operaattori

2 min luettu

Loida, operaattori

Lomautuksen jälkeen uuteen työhön Loida on alun perin Barcelonasta, Espanjasta kotoisin. ”Olin pitkään kokkina Englannissa ja muutin sieltä 18 vuotta...

Read more
Salla, kaupan ala

2 min luettu

Salla, kaupan ala

Alanvaihdos edessä Kun Salla lähetti hakulomakkeensa meille, hän oli opiskellut vuoden ajan lähihoitajaksi. ”Huomasin kuitenkin, etten erityisesti...

Read more