Skip to the main content.

2 minuutin lukuaika

Henkilöstövuokrauksen hyödyt yritykselle

Featured Image

 

2020-luvun työmarkkinoita voisi verrata vuoristorataan, on ylä-ja alamäkiä eikä koskaan tiedä mitä seuraavan kaarteen jälkeen tapahtuu. Tilanteet muuttuvat nopeasti ja moni toimiala on niin suhdanneherkkä, että tulevien kvartaalien ennustaminen on muuttunut entistä haastavammaksi. Työvoimaa kasvunsa vahvistukseksi tarvitsevat yritykset ovatkin uuden edessä; töitä olisi tarjolla, mutta työhakemuksia vastaanottava sähköpostilaatikko kumisee tyhjyyttään. Usealla toimialalla on todelliset työnhakijan markkinat. 

Kun yrityksessä syntyy tarve lisäkäsipareille, voidaan painiskella henkilöstövuokrauksen ja rekrytoinnin välillä. Saattaa myös olla, ettei henkilöstövuokraus vaihtoehtona tule aina edes mieleen, vaan vanhasta tottumuksesta kaikki rekrytoinnit hoidetaan perinteisesti suoraan yrityksen palkkalistoille. Henkilöstövuokraus voi kuitenkin usein olla varsin varteenotettava, tai jopa se paras vaihtoehto kun työt odottavat tekijäänsä. Ja miksikö näin? Lue eteenpäin niin kerromme!

Henkilöstövuokrauksen edut

Henkilöstövuokrauksen avulla voidaan minimoida työnantajariskit ja suhteuttaa työvoiman määrä aina vallitsevaan tilanteeseen. Henkilöstövuokraus tuo bisneksen pyörittämiseen joustoa, joka etenkin suhdanneherkillä tai voimakkaan kausivaihtelun yrityksillä säästää rehellistä rahaa. Tekijöitä saa paikalle juuri silloin kun tarve on, mutta toisaalta ei tarvitse pitää porukkaa pyörittelemässä peukaloita hommien puutteessa. Työntekijöiden rekrytointi tilapäiseen tarpeeseen on myös todella aikaa vievä ja hankalakin prosessi, eikä parhaita tekijöitä ole helppo löytää.

Henkilöstövuokrauksen avulla voidaan myös parantaa oman henkilöstön työhyvinvointia ja työssä jaksamista, kun pahimpien ruuhkapiikkien työtaakka saadaan jaettua useammalle tekijälle. Jos tarve on projektiluontoisesti jollekin hyvin spesifille erikoisosaamiselle, on henkilöstövuokraus vastaus myös tähän.

Mitä henkilöstövuokrauspalvelumme sisältää?

Henkilöstövuokrauksen ydinajatuksen voisi tiivistää seuraavasti; Keskity sinä siihen, minkä osaat parhaiten ja ulkoista meille kaikki muu. Ajattele, paljonko säästät kallisarvoisinta valuuttaasi – aikaa-, kun me:

  • Laadimme työpaikkailmoitukset ja teemme tarvittaessa somekampanjat tueksi
  • Käymme läpi hakemukset
  • Teemme pätevyystestit ja haastattelut
  • Perehdytämme työsuhteeseen liittyviin yleisiin asioihin
  • Pidämme yhteyttä työntekijöihin
  • Huolehdimme palkanmaksusta ja lomista
  • Järjestämme työterveyshuollon

Henkilöstövuokrauksella säästöjä ja sopivimmat työntekijät

”Tein ite ja säästin” EI päde rekrytoinnissa, vaan omatekoisille rekryprojekteille voi tulla melkoisen mojova hintalappu. Rekrytointiprosessissa on monta ammattitaitoa ja henkilöstöalan tuntemusta vaativaa osasta, eikä vastuu työntekijästä lopu kun nimi on työsopimuksessa, päinvastoin. Harva rektytointi-amatööri voi myöskään olla varma, että osaa noudattaa lain kirjainta kaikissa asioissa, joita uuden työntekijän palkkaamisessa on otettava huomioon. Samoista työntekijöistä ja parhaista osaajista taistelee moni muukin, mutta meillä on keinot löytää terävimmät neulat heinäsuovasta.

Jokaisella vuokrasuhteessa kauttamme työskentelevällä työntekijällä on oma yhteyshenkilönsä, joka pitää aktiivisesti yhteyttä työntekijään. Tunnemme siis työntekijöidemme osaamisen sekä vahvuudet ja osaamme löytää verkostostamme juuri teille parhaiten sopivat tekijät. Haluamme luoda työntekijöihimme henkilökohtaisen suhteen ja olla helposti lähestyttäviä sekä läsnä niin työelämän ylä-kuin alamäissäkin.

Minimoi riskit henkilöstövuokrauksella

Onnellisesta alusta huolimatta välillä käy väistämättä niin, että työntekijä ja työpaikka eivät syystä tai toisesta olekaan täydellinen match ja työsuhde karahtaa kiville jo alkumetreillä. Kun me olemme apunasi niin sen sijaan, että joutuisit käynnistelemään rekryprosessia alusta uudestaan, pirautat vaan yhteyshenkilöllesi ja saat samantien uuden osaajan hommiin!

Jos työvoiman tarve muuttuu pysyväksi tai vuokratyöntekijä solahtaa porukkaanne niin hyvin, että rekrytoisitte hänet mielellään omille palkkalistoillenne, onnistuu toki sekin.

 

Mietityttääkö vieläkin, miten lähteä etenemään? Ei hätää, me kuuntelemme ja autamme löytämään parhaan ratkaisun.

Miten välttää virherekrytoinnit – 5 vinkkiä!

4 min luettu

Miten välttää virherekrytoinnit – 5 vinkkiä!

Vaativa ja aikaa vievä rekrytointiprosessi on hoidettu läpi ja odotettu työntekijä on päässyt vihdoin aloittamaan työssään. Pian käy kuitenkin ilmi,...

Read more
Hyvän rekrytointiprosessin vaiheet

2 min luettu

Hyvän rekrytointiprosessin vaiheet

Rekrytointiprosessi on monivaiheinen ja aikaa vievä operaatio, jonka huonolla hoitamisella voi olla kauaskantoisia seurauksia. Mikäli siis...

Read more