1 minuutin lukuaika

Ritva, siivooja

Featured Image

Eläkkeeltä takaisin työelämään

Ritva on 70-vuotias eläkeläinen, joka työskentelee Folkalla keikkasiivoojana. Ritva jäi eläkkeelle viherrakentajan ammatista 2016, mutta kahden vuoden eläkkeellä olon jälkeen hän halusi palata takaisin työelämään. ”Työ on iso sisältö elämässä.”

 

Joustava työ oman elämäntilanteen mukaan

Ritva on työskennellyt Folkalla vuodesta 2018 saakka. Hänen viimeisin keikkansa on kestänyt 7 viikkoa ja sen jälkeen hän aikoo hetken lomailla. ”Teen töitä niin sanotulla nollasopimuksella; jos tulee kivan tuntuinen keikka eteen, niin menen töihin. Sitten huilailen ja harrastan ja teen omia juttujani.”

 

Kattava perehdytys

Ensimmäisellä keikallaan Ritvaa jännitti, mitenköhän kaikki etenee, mutta hänet otettiin kivasti vastaan, perehdytettiin kunnolla ja pikkuhiljaa asiat selvenivät. Hän sai myös Folkalta etukäteen hyvän paperipaketin missä kerrottiin kattavasti tietoa kaikista vuokratyöhön liittyvistä asioista. Ennen työllistymistään Folkalle Ritva on viimeksi ollut siivoojana 70-luvulla, hän sanoo välineiden kehittyneen hurjasti tänä aikana, ja hän on oppinut alasta paljon uutta.

 

Parasta työssä on ihmiset

Parasta Ritvan työssä on erilaisten ihmisten tapaaminen. ”Aina oppii jotain uutta, kun tapaa uusia ihmisiä. Samalla oppii paljon itsestäänkin.” Erityisen iloinen hän on siitä, että on päässyt tutustumaan maahanmuuttajataustaisiin kollegoihin ja kuulemaan heidän elämäntarinoitaan. Ritva on keikkaillut samoissa asiakasyrityksissä pitkään, ja hän on saanut työpaikoista paljon ystäviä; siivoojakollegoita ja asiakasyritysten omia työntekijöitä. ”On kiva seurata ihmisten elämää vierestä. Jotkut kollegat jäävät eläkkeelle, toisia onnitellaan syntymäpäivien tai lasten syntymän johdosta. Milloin mitäkin.”

 

Palkallista lomaa

Lomapäivien kertyminen vuokratyöstä oli Ritvalle positiivinen yllätys. ”Lomarahat maksetaan tileissä ja voin pitää palkallista lomaa, jos haluan.” Ritva valittiin elokuussa myös folkan Kuukauden Tähtityöntekijäksi kollegoilta ja asiakasyrityksiltä saamansa hienon palautteen ansiosta ja tämä lämmitti hänen mieltään erityisesti.

 

Avoin hakemus

Ritva päätyi alun perin meille töihin sattumanvaraisesti. Selaillessaan netissä työpaikkailmoituksia hän törmäsi Folkan pop-up ikkunaan ja päätti jättää avoimen hakemuksen, jossa hän kertoi itsestään. ”Vuokratyön tekeminen oli minulle alkuun outo ja uusi maailma, mutta nykyään suosittelen sitä ihan kaikille.”

”Monet muutkin eläkeläiset varmasti epäröivät, että vieläköhän he pystyisivät työelämään. Siivous on itsenäistä työtä, jota saa tehdä omaan tahtiin. Ruumiillinen työ on aina ollut minun lajini ja hyvin olen jaksanut”

 

Lisäansioita eläkeläiselle

Folkalla työskentelee vuokratyösuhteissa useita eläkkeellä olevia miehiä ja naisia, jotka edelleen haluavat osallistua työelämään. ”On hienoa, ettei ole pakko lopettaa työntekoa, ellei halua.”

”Minulla itselläni ei ole hirveästi enää tulevaisuuden työhaaveita, yksi 33 vuotta kestänyt työura on jo takanapäin. Tämänhetkinen työni Folkalla pitää minut elämänsykkeessä mukana ja pienet lisätienestit eläkkeen päälle ovat tietenkin aina positiivinen asia.”

 

Kiinnostuitko vuokratyöstä? Tästä voit jättää meille avoimen hakemuksen.

Samu, logistiikan keikkatyöntekijä

Elämäntilanteeseen sopiva keikkatyö

Vantaalainen Samu on ollut Folkalla keikkatyöntekijänä vähän yli vuoden. Opiskeluaikoina hän oli ollut...

Read more

Loida, operaattori

Lomautuksen jälkeen uuteen työhön

Loida on alun perin Barcelonasta, Espanjasta kotoisin. ”Olin pitkään kokkina Englannissa ja muutin sieltä 18 vuotta...

Read more

Salla, kaupan ala

Alanvaihdos edessä

Kun Salla lähetti hakulomakkeensa meille, hän oli opiskellut vuoden ajan lähihoitajaksi.

”Huomasin kuitenkin, etten erityisesti...

Read more