1 minuutin lukuaika

Headhunting = suorahaku

Featured Image
 

Headhunting eli suorahaku tarkoittaa parhaan mahdollisen ehdokkaan etsimistä avoimena olevaan johdon, keskijohdon tai asiantuntijatason tehtävään, jota ole ilmoitettu julkisesti haettavaksi. Suorahaun tarkoituksena on kartoittaa luottamuksellisesti kaikki markkinoilla olevat tehtävään sopivat henkilöt, myös nk. passiivisetkin hakijat, jotka ovat jo työsuhteessa vastaavissa työtehtävissä kilpailijalla.

 

 

Milloin suorahakua käytetään?

Suorahakua käytetään, kun työmarkkinoilla ei ole kyseiseen työhön soveltuvia tai aktiivisia työnhakijoita tarpeeksi, tai ollenkaan. Suorahaku on myös hyvä toimintatapa tilanteissa, joissa ei haluta kertoa julkisesti rekrytoinnin käynnistämisestä. Tavoitteena voi esimerkiksi olla organisaatiomuutos. Rekrytointi ja sen prosessi halutaan tehdä mahdollisimman pitkälle valmiiksi, ennen kuin asia voidaan julkistaa. Suorahakua voidaan myös hyödyntää silloin, kun yritys on aiemmin epäonnistunut rekrytointiyrityksessään eikä enää halua käydä läpi julkista hakuprosessia.

 

Miten suorahakuprosessi etenee?

  1. Rekrytoija tutustuu asiakasyritykseen, täytettävään työtehtävään ja asiakasyrityksen yrityskulttuuriin.Haettavan työntekijän profiili ja tuleva toimenkuva määritellään tarkasti yhdessä asiakasyrityksen kanssa ja sovitaan hakuprosessin aikataulusta. On tärkeää, että yhteistyö suorahakukonsultin ja asiakasyrityksen on avointa, jotta suorahaku onnistuu ongelmitta.

  2. Haun käynnistyttyä rekrytoija ottaa suoraan yhteyttä sopiviin osaajiin tiedustellen heidän kiinnostustaan tarjolla olevaan työpaikkaan. Tällä tavoin rekrytoija saa yhteyden perinteisten työnhakijoiden lisäksi myös passiivisiin työnhakijoihin, jotka eivät välttämättä etsi uutta työpaikkaa, mutta ovat avoimia työpaikanvaihdokselle, mikäli sopiva tilaisuus osuu kohdalle.

  3. Rekrytoija varmentaa hakijoiden koulutus- ja työhistorian, tekee mahdollisesti tarvittavat muut taustaselvitykset ja haastattelee useita kandidaatteja, joista hän valitsee sopivimmat 1–3 esiteltäväksi asiakasyritykselle. Asiakasyritys haastattelee ehdokkaat vielä itse ja tekee lopullisen valintansa. 

Onnistunut suorahaku vaatii asiantuntevan rekrytoijan tai suorahakukonsultin. Tarkka ja monivaiheinen suorahakuprosessi takaa, että ehdokkaina ovat juuri oikeat kandidaatit.

Me hoidamme suorahakuprosessin alusta loppuun asti vuosien kokemuksella laadukkaasti, luottamuksellisesti ja onnistuneesti. Tutustu palveluumme ja ota yhteyttä myyntiimme! Annamme kaikille suorahauillemme myös palvelutakuun!

Miten välttää virherekrytoinnit – 5 vinkkiä!

Vaativa ja aikaa vievä rekrytointiprosessi on hoidettu läpi ja odotettu työntekijä on päässyt vihdoin aloittamaan työssään. Pian käy kuitenkin ilmi,...

Read more

Hyvän rekrytointiprosessin vaiheet

Rekrytointiprosessi on monivaiheinen ja aikaa vievä operaatio, jonka huonolla hoitamisella voi olla kauaskantoisia seurauksia. Mikäli siis...

Read more

Miksi hakijaviestintään kannattaa panostaa

Hakijaviestintä on ratkaisevan tärkeä elementti parhaan mahdollisen henkilöstön rekrytoimisessa. Hakijaviestintä kattaa kaiken sen informaation, jota...

Read more