Skip to the main content.

1 minuutin lukuaika

Suorarekrytointi – rekrytointia suoraan yritykseen

Featured Image

Suorarekrytointi on yksi yleisimmistä henkilöstövuokraus- ja rekrytointialan tehtävistä ja sillä voidaan rekrytoida yksi tai useampi työntekijä suoraan asiakasyritykseen. Suorarekrytointitoimeksiannossa rekrytointitoimisto toteuttaa koko hakuprosessin asiakkaan puolesta alusta loppuun saakka.

Ulkoistamalla rekrytointiprosessin asiakasyritys voi keskittyä täysin omaan ydintekemiseensä eli yritystoiminnan pyörittämiseen.

 

SUORAREKRYTOINTIPROSESSI

 

Yhteydenotto ja alkukartoitus

Suorarekrytointiprosessi alkaa asiakasyrityksen yhteydenotosta. Rekrytointiyritys aloittaa prosessin kartoittamalla asiakasyrityksen tarpeet ja toiveet ja sopii asiakkaan kanssa yhdessä hakukriteerit ja hakuprosessin yleiset ehdot.

 

Hakuaika

Alkukartoituksen jälkeen rekrytointiyritys laatii työpaikkailmoituksen ja julkaisee sen omiin kanaviinsa sekä valtakunnallisille työvoimasivustoille kuten esimerkiksi mol.fi, Duunitori, Monster, Oikotie. Asiakasyritys voi halutessaan pysyä nimettömänä suorarekrytoinnin hakuilmoituksessa, mutta tämä saattaa rajoittaa hakijoiden määrää. Rekrytointiyritys käy myös oman jo olemassa olevan työntekijäpoolinsa läpi ja kontaktoi sieltä sopivat hakijat mukaan rekrytointiprosessiin.

 

Kontaktointi ja haastattelut

Hakuajan jälkeen rekrytointiyritys kontaktoi, arvioi ja haastattelee sopivimmat hakijat. Haastattelussa työnhakijoiden osaaminen ja sopivuus avoinna olevaan työpaikkaan arvioidaan, sekä mahdolliset referenssit tarkistetaan. Haastateltujen työnhakijoiden joukosta valitaan parhaat kandidaatit, jotka esitellään asiakasyritykselle.

 

Valittujen hakijoiden esittely ja lopullinen palkkauspäätös

Rekrytointiyrityksen tekemän alkuhaastattelun jälkeen valitut kandidaatit haastatellaan vielä asiakasyrityksessä. Haastatteluiden jälkeen asiakasyritys tekee lopullisen rekrytointipäätöksen rekrytointiyrityksen avustuksella ja tuella.

Suorarekrytointiyrityksen avulla palkattu työntekijä ei siis ole tässä tapauksessa vuokratyöntekijä, vaan työsopimus solmitaan asiakasyrityksen kanssa ja hän työllistyy suoraan heidän palkkalistoilleen.

 

Milloin suorarekrytointia kannattaa käyttää?

Suorarekrytointi on hyvä vaihtoehto, kun yritys tarvitsee lisätyövoimaa, mutta sillä ei ole aikaa tai resursseja toteuttaa rekrytointiprosessia itse. Rekrytointi on haastavaa ja aikaa vievää, eikä monilla yrityksillä löydy välttämättä siihen tarvittavaa osaamista ja ammattitaitoa. Työhakemuksia saattaa tulla avoimesta työpaikasta riippuen kymmeniä, tai jopa satoja.

Rekrytointiyrityksen palkkaaminen on myös hyvä tapa saada lisänäkyvyyttä ja kattavuutta avoinna olevalle työpaikalle, sillä rekrytointiyrityksillä on yleensä pääsy laajaan julkiseen jakeluun esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Vaikka suorarekrytointiprosessia käytetään yleisimmin vakituisten työntekijöiden rekrytointiin, on hyvä muistaa, että se soveltuu myös osa-aikaisille ja projektiluontoisille työntekijöille.

 

SUORAREKRYTOINTI VS SUORAHAKU

Suorarekrytointia ei saa sekoittaa suorahakuun. Suorahaku eli headhunting tarkoittaa parhaan mahdollisen ehdokkaan etsimistä avoimena olevaan johdon, keskijohdon tai asiantuntijatason tehtävään, jota ole ilmoitettu julkisesti haettavaksi. Voit lukea lisää suorahausta blogikirjoituksestamme Headhunting = suorahaku.

Mikäli olet kiinnostunut hyödyntämään suorarekrytointia tai suorahakua omassa rekrytoinnissasi, niin ole meihin yhteydessä!

Miten välttää virherekrytoinnit – 5 vinkkiä!

4 min luettu

Miten välttää virherekrytoinnit – 5 vinkkiä!

Vaativa ja aikaa vievä rekrytointiprosessi on hoidettu läpi ja odotettu työntekijä on päässyt vihdoin aloittamaan työssään. Pian käy kuitenkin ilmi,...

Read more
Hyvän rekrytointiprosessin vaiheet

2 min luettu

Hyvän rekrytointiprosessin vaiheet

Rekrytointiprosessi on monivaiheinen ja aikaa vievä operaatio, jonka huonolla hoitamisella voi olla kauaskantoisia seurauksia. Mikäli siis...

Read more